BATMAN / GERCÜŞ - Gercüş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

Okulumuz Gercüş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Değerler Eğitimi Kulübü liderliğinde Öğretmen ve öğrencilerin başlattığı "Askıda Ekmek Var " uygulaması ilçemiz Gercüş'te uygulanmaya başlandı. Okul öğretmen ve öğrencilerin kendi aralarında toplamış oldukları 107 ekmek ilçemiz Sultan Ekmek Fırınına teslim edilmiş ve böylece projeyi okulumuz aracılığıyla başlatmış olduk. Halkımızın bundan haberdar olmaları için ilçe esnafların dükkanlarına hazırlamış olduğumuz afişler asılmış ve okulumuzun sosyal medya hesaplarından duyuru yapılmıştır.

Askıda Ekmek Var uygulaması ile maddi durumu iyi olan insanlar, ekmek almak için fırına gittiklerinde kendi alacakları ekmeğin haricinde bir veya daha fazla ekmeğin parasını ödeyerek yardıma muhtaç kişilere küçük de olsa önemli bir katkıda bulunuyor ve bir nevi ekmeklerini onlarla paylaşıyorlar.

Mrt

Milli şair Mehmet Akif Ersoy,İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılında anıldı.

Mrt

Okulumuz 9A Sınıfı öğrencileri, Elektrik Dersi kapsamında BATMAN TEİAŞ Merkezini ziyarette bulundular.

Bu teknik gezi içeriğinde Yük Tevzi merkezinin nasıl çalıştığı, ülkemizin elektriğinin nasıl iletildiği, Enterkonnekte şebekenin ne olduğu, Güneş ve rüzgar enerjisinin ülkemizde ne kadar rolü olduğu gibi pek çok konuyu öğrendiler.

Yük tevzi merkezi içerisinde bulunan büyük Scada ekranını inceleyip elektrik manevralarinin nasıl yapıldığı hakkında bilgi sahibi oldular. Ayrıca bölgede bulunan şalt sahasını inceleyerek şalt elemanlarını yakından görme imkanına sahip oldular.

2024 YKS Başvuruları Başlamıştır.

Ock

2023 - 1. DÖNEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANMIŞTIR.

Sınav sonucunu öğrenmek için  TIKLAYINIZ.

Ock

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2023 - 2024 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEMİ İLK KAYIT VE KAYIT YENİLEME TARİHLERİ GÜNCELLENMİŞTİR.

Ock

Çocuk gelisimi bölümü öğrencileri oyun oyuncak atolyesi dersinde kendi yaratıcılıklarini kullanarak çılgın şapka etkinliği yaptılar.Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mesleki Açık Öğretim Lisesi

ilk kayıt ve kayıt yenileme için aşağıdaki linkten bilgi alabilirsiniz.

Ara

Bizler ki kuşu öldüğünde taziyeye giden rahmet peygamberinin ümmetiyiz, bizler ki yüzyıllardır atalarımızdan bize miras kalan merhamet medeniyetinin önderleriyiz. Bizler ki mazlumlara yurt, gariplere umut olan bir gönül coğrafyasının evlatlarıyız.

Ve yine bizler yaradandan ötürü sevdiğimiz her canlıya merhamet eder, sever ve sahip çıkarız. Atalarımızdan bizlere miras kalan bu güzel değerleri yaşamak ve yaşatmak adına Değerler eğitimi kulübü olarak Aralık ayı Merhamet ve Yardımseverlik temasıyla minik bedenlere yuvalar inşa ettik. Doğamızın neşeleri ve doğal enstrümanları olan kuşlarımıza yuvalarını yapan Değerler Eğitimi Kulübü başkanı Kafiye Çokacar ve öğrencilerimizden Ramazan Temiz, Nedim Keskin, Özcan Arsay'a katkılarından dolayı Elif Sayış, Şehmus Şimşek, Büşra Şahin, Büşra Sunger, Nefise Kardaş'a teşekkür ederiz.

"Avcılara Sesleniyoruz!

Öldürmesinler Kuşları.

Minicik Bedenleriyle,

Doyacak Mı Karınları?!"

Ara

Okulumuz öğrencileri Sıfır atık projesinde  artık materyallerle oyuncak yapımı sağlandı. Öğrenciler artık kumaşlardan kostüm elde ettiler.Emeği geçen herkese teşekkürler.

Ara

Okulumuz Çocuk Gelişimi öğrencileri oyna eğlen öğren projesinde; unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları oynayıp müzik aletlerini de çalarak onlar hakkında bilgi edinip güzel vakit geçirdiler.Emeği geçen herkese teşekkürler .

Ara

ilçemizde yapılan ÇEDES faaliyetleri.

Ara

Okulumuzda “Öğretmen” temalı resim yarışması düzenlendi. Yarışmaya her kademeden öğrencilerimiz yaptıkları resimlerle katılım sağladı. Birinci seçilen öğrencimize hediyesini Okul Müdürümüz Mehmet SEYHAN verirken katılanlara da ufak hediyeler takdim edildi.

Katılım gösteren tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Mevlana sadece ülkemizde değil dünyada da bilinen, düşünceleri kendi çağı kadar asırlar ötesini bile etkilemiş bir düşünce ve din adamıdır. Hoşgörü ve dinde kolaylığı anlatan “Ne olursan ol, gel!” sözü kainatı kucaklar. Bu büyük kanaat önderi ve düşünce adamını anmak ve fikirlerini daha iyi anlamak amacıyla 7-17 Aralık ayı Mevlana Haftası olarak kutlanmaktadır.

Değerler Eğitimi Kulüp başkanı Kafiye Çokacar ve öğrencilerimizden Nedim Keskin’in katkıları ile Mevlana Haftası kapsamında bir sergi düzenlendi. Katkılarından dolayı değerli öğretmenimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Hepimizin daha hoş görülü, daha hak hukuk gözeten bireyler olmamız dileğiyle.

Ara

10 Aralık İnsan Hakları Günü sebebiyle okul panomuz öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte hazırlandı.

İnsan hakları; tüm insanların hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmasıdır.

“Her insanın doğuştan kazandığı haklarının korunduğu, eşit, adil ve barış dolu bir dünyada yaşamanın ümidiyle.”