BATMAN / GERCÜŞ - Gercüş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ara

10 Aralık İnsan Hakları Günü sebebiyle okul panomuz öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte hazırlandı.

İnsan hakları; tüm insanların hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmasıdır.

“Her insanın doğuştan kazandığı haklarının korunduğu, eşit, adil ve barış dolu bir dünyada yaşamanın ümidiyle.”

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Okulumuzda Değerler Kulübü temsilcimiz Kafiye ÇOKACAR ve kulüp üyelerinin bilgilendirme ve gösterileriyle kutlandı.

Kas

DEĞERLER EĞİTİMİ KULÜBÜ Temsilcimiz KAFİYE ÇOKACAR'ın liderliğinde düzenlenen "ŞİMDİ SIRA BİZDE" sloganıyla Filistinli kardeşlerimize yardım kampanyası düzenlenmiş olup bu sergi çalışmasıyla öğretmenlerimiz,öğrenciler ve velilerimiz iş birliği içinde olmuşlar ve toplumsal farkındalık oluşturmuşlardır. Ayrıca bu etkinlik sayesinde yardımseverlik ,vatanseverlik,sevgi ,saygı, hoşgörü gibi birçok ahlaki davranışı pekiştirmiştir.

Kas

Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder. Çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, her türlü fedakârlığı gösteren sizlere çok borçluyuz. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Kas

Bugün 10 Kasım... Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü büyük sevgi ve özlemle anıyoruz.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100.yılı ilçemizdeki Kapalı Spor Salonunda büyük bir coşkuyla kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Sayın Kaymakamımız Muhammed ÖZTAŞ günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Akabinde  halk oyunları gösterisi, oratoryo, şiir ve şarkılar söylendi.  Tören geçişiyle program sona erdi.

Kas

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Batman Kitap Fuarına okulumuz da öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte katılım sağladı. Yapılan bu etkinlikle öğrencilerimize kitap okuma, kitaplarla iç içe olma bilinci ve kitap okuma zevkini kazandırmak amaçlandı. Öğrencilerimiz merak ettikleri kitapları inceleme fırsatı buldu, çeşitli türlerde kitaplarla tanıştılar.

Ekm

İnsanı diğer tüm canlılardan ayıran temel özelliklerin başında edep, saygı ve nezaket gelir.  Edep duygusuna saygıyı ve nezaketi ekleyerek insanlar, manevi anlamda en yüce makamlara ulaşabilmiş, kendilerinden sonra gelecek kuşaklara rehberlik etmiştir. Edebâli, Hoca Ahmet Yesevî, Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaş Veli gibi yüzlerce değerimiz bu toplumun en karanlık dönemlerinde ışık olmuş, yol göstermiştir.    İşte biz öğretmenler de “Oku!” (İkra!) emriyle öğrencilerimize okumanın, yazmanın yanında benliklerini besleyecek, onları hayata hazırlayacak, edepli olmayı, saygı göstermeyi ve nezaketli davranmayı öğretmenin sonsuz çabası içinde olmuşuz.   Edep, saygı ve nezaket değerini içeren sunumumuz, öğrencilerine değer eğitimi verme çabasında olan Değerler Kulübü temsilci öğretmenimiz tarafından oluşturulmuştur. Sunumumuz içerisinde özlü söz, ayet, hadis, kısa film, müzik dinletisi, kıssadan hisse hikayeler yanında afiş çalışmalarına da yer verilmiştir.

Ekm

20/10/2023 tarihinde okulumuzda 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1.veli toplantısı yapıldı.

9. ,10. , 11. ve 12. Sınıfların Konu Soru Dağılım Tabloları

Sınav Tutanakları

Ekm

Okulumuzda Sivil Savunma Kulübü öğretmenlerimizin düzenlediği bir "" Deprem Tatbikatı" gerçekleştirildi.Yapılan bu etkinlikle, öğrencilerde deprem bilincini geliştirerek deprem sırasında ve sonrasında neler yapmaları ve nasıl davranmaları konusunda öğrencileri bilgilendirme amaçlandı.

Öğrenciler ilk olarak çök-kapan-tutun yöntemiyle kendilerine güvenli bir bölge oluştururken daha sonra öğetmenlerinin uyarılarıyla birlikte sınıflarını tahliye ederek güvenli bir alanda toplandılar.

Ekm

Videoyu İzlemek için tıklayınız.

Ekm

Oulumuzda "Meslek Tanıtım " etkinliği kapsamında öğrencilerle bir araya gelindi.Seçecekleri bölümler hakkında bilgiler verilip öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda  "Okur-Yazar Buluşması " gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında Yazarlarımız  Prof.Dr.Şemsettin DURSUN , Muhammed Zeki MİRZAOĞLU ve Doç.Dr. Davut OKÇU ile söyleşiler gerçekleştirildi.Öğrencilere ücretsiz olarak kitap dağıtımı yapıldı.Yapılan etkinliğe Gercüş İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehabettin KONAKÇI da katıldı.

Ara

Okulumuzda düzenlenen futbol turnavasında 11A şubesi şampiyon olmuştur. Başta 11A sınıfı futbol takımını ve diğer takımları tebrik ediyoruz.